Obavijest o zaštiti podataka

Napomene o zaštiti podataka Grupe Bosch

5 godina jamstva na instalacijske pakete*

Besplatno puštanje u pogon

Obročna otplata do 24 rate bez kamata i naknada*

Obavijest o zaštiti podataka

Društvu Robert Bosch d.o.o. (dalje u tekstu „BOSCH” ili „mi”) drago je što ste posjetili naše internetske stranice (http://www.bosch-grijanje.hr) i mobilne aplikacije (na koje se odnosi zajednički naziv „internetske ponude”) i što ste iskazali zainteresiranost za naše društvo i naše proizvode.

1. BOSCH poštuje vašu privatnost 

Zaštita vaše privatnosti za vrijeme obrade osobnih podataka, kao i sigurnost svih poslovnih podataka, od velike su nam važnosti. Osobne podatke koji su prikupljeni tijekom vašeg posjeta našim internetskim ponudama, obrađujemo povjerljivo i isključivo u skladu sa zakonskim propisima.

Zaštita podataka i informacijska sigurnost dio su politike naše tvrtke.

2. Voditelj obrade

BOSCH je voditelj obrade odgovoran za obradu vaših podataka; iznimke su opisane u ovoj obavijesti o zaštiti podataka.

U nastavku su naši podaci za kontakt:

Robert Bosch d.o.o.
Kneza Branimira 22
10040 Zagreb
info_toplinskatehnika@hr.bosch.com

3. Prikupljanje, obrada i uporaba osobnih podataka

3.1. Kategorije podataka koje se obrađuju

Obrađuju se sljedeće kategorije podataka:
• podaci za komunikaciju (npr. ime i prezime, broj telefona, e-pošta, adresa, IP adresa, željeni kontakt)

3.2. Načela

Osobni podaci sastoje se od svih informacija povezanih s identificiranom fizičkom osobom ili osobom koja se može identificirati te uključuju, primjerice, imena i prezimena, adrese, brojeve telefona, adrese e-pošte, ugovorne matične podatke, ugovorne podatke o računovodstvu i plaćanju, što je izraz identiteta osobe.

Mi prikupljamo, obrađujemo i upotrebljavamo osobne podatke (uključujući IP adrese) samo kad za to postoji pravna osnova ili ako ste vi dali privolu za obradu ili uporabu osobnih podataka kad je riječ o tom pitanju, npr. putem registracije.

3.3. Svrhe i pravne osnove obrade

Mi i pružatelji usluga koje smo angažirali obrađujemo vaše osobne podatke u sljedeće svrhe obrade:
• Pružanje ovih internetskih ponuda
(Pravna osnova: naš legitimni interes za izravni marketing dok god se odvija u skladu sa zakonom o zaštiti podataka i zakonom o zaštiti tržišnog natjecanja).
• U slučaju da ste se prijavili na newsletter listu, Vaši osobni podaci obrađuju se za potrebe slanja newslettera o našim proizvodima i uslugama, akcijama i popustima kao i nagradnim igrama i to e-poštom ili SMS om/MMS-om
(Pravna osnova: Vaša suglasnost).
• U slučaju da ste postavili zahtjev elektronskim putem, Vaši osobni podaci obrađuju se kako bi Vam odgovorili na upit te kako bismo provjerili Vaše zadovoljstvo s našom uslugom odnosno podrškom
(Pravna osnova: Izvršenje ugovora odnosno Vašeg zahtjeva).
• U slučaju da ste dali Vašu suglasnost, telefonskim ili pisanim putem, Vaši osobni podaci obrađuju se za potrebe (1) analize tržišta i prodajnih rezultata kao i/ili (2)slanja newslettera o našim proizvodima i uslugama, akcijama i popustima kao i nagradnim igrama i to e-poštom ili SMS om/MMS-om i/ili ankete o proizvodima ili anketiranje kupaca putem telefona, SMS ili drugi način, te putem e-pošte
(Pravna osnova: Vaša suglasnost).
• U slučaju da sudjelujete u jednom od naših nagradnih izvlačenja ili akcija s popustima, upotrijebit ćemo Vaše podatke kako bismo Vas obavijestili o bilo kakvoj osvojenoj nagradi i radi oglašavanja naših proizvoda u zakonom dozvoljenoj mjeri
(Pravna osnova: Izvršenje ugovora – sudjelovanje u nagradnoj igri, kao i legitiman interes). Informacije o pojedinačnim nagradnim izvlačenjima ili akcijama s popustima dostupne su u odgovarajućim uvjetima sudjelovanja.
• Samopromocija i promocija koju izvršavaju drugi, kao i istraživanje tržišta i analiza dosega provedena u okviru koji je dopušten zakonom ili koji se temelji na privoli
(Pravna osnova: privola/naš legitimni interes za izravni marketing ako se odvija u skladu sa zakonom o zaštiti podataka i zakonom o zaštiti tržišnog natjecanja).

U svim gore navedenim slučajevima, Vaši osobni podaci mogu se dodatno obrađivati za potrebe:
• Rješavanja ometanja pružanja usluga i sigurnosni razlozi.
(Pravna osnova: ispunjavanje naših zakonskih obaveza u okviru sigurnosti podataka i legitimni interes za rješavanje ometanja pružanja usluga te za sigurnost naših ponuda).
• Zaštitu i obrana naših prava.
(Pravna osnova: naš legitimni interes za zaštitu i obranu svojih prava.)

3.4. Datoteke zapisnika

Svaki put kad se služite internetom, vaš preglednik odašilje određene informacije koje pohranjujemo u takozvane datoteke zapisnika. Nakratko čuvamo datoteke zapisnika kako bismo utvrdili ometanja pružanja usluga te iz sigurnosnih razloga (npr. radi istrage pokušaja napada), a nakon toga ih brišemo. Datoteke zapisnika koje moramo zadržati u dokazne svrhe izuzete su od brisanja dok se određeni incident ne riješi te se mogu, u pojedinom slučaju, prenijeti istražnim tijelima.

Datoteke zapisnika se također upotrebljavaju za izradu analiza (bez IP adrese ili bez potpune IP adrese) vidi modul „Oglasi i/ili istraživanje tržišta (uključujući internetsku analizu, bez anketiranja kupaca)”.

U datotekama zapisnika spremaju se informacije navedene u nastavku:

– IP adresa (adresa internetskog protokola) terminalnog uređaja koji se upotrebljava za pristup internetskim ponudama,
– adresa internetske stranice s koje se pristupilo internetskoj ponudi (takozvani URL izvora ili URL referenta),
– naziv pružatelja usluge preko kojega se pristupilo internetskoj ponudi,
– naziv datoteka ili informacija kojima se pristupilo,
– datum, vrijeme i trajanje opoziva podataka,
– količina prenesenih podataka,
– operacijski sustav i informacije o upotrijebljenom internetskom pregledniku, uključujući instalirane dodatke (npr. Flash Player),
– kôd statusa http-a (npr. „uspješan zahtjev” ili „tražena datoteka nije pronađena”).

 3.5. Djeca

Ova internetska ponuda nije namijenjena djeci mlađoj od 16 godina.

 3.6.Prijenos podataka

 

3.6.1.Prijenos podataka drugim voditeljima obrade
Vaši osobni podaci ponajprije se prosljeđuju drugim voditeljima obrade samo ako je to potrebno za izvršavanje ugovornih obveza ili ako mi ili treća strana imamo legitimni interes za prijenos podataka ili ako ste dali privolu. Pojedinosti o pravnoj osnovi i primateljima ili kategorijama primatelja mogu se pronaći u odjeljku – Svrhe i pravne osnove obrade.
Usto, podaci se mogu prenijeti drugim voditeljima obrade kad smo obavezni to učiniti zbog zakonskih propisa ili izvršnih upravnih ili sudskih naloga.

3.6.2.Pružatelji usluga (općenito)

Angažirali smo vanjske pružatelje usluga da izvrše zadatke kao što su usluge prodaje i marketinga, upravljanje ugovorima, rukovanje isplatama, programiranje, hostiranje podataka i usluge dežurne servisne linije. Te pružatelje usluga odabrali smo pažljivo i redovito ih provjeravamo, posebice kad je riječ o njihovu pažljivom rukovanju podacima i zaštitom podataka koje su spremili. Svi pružatelji usluga dužni su održavati povjerljivost i poštivati zakonske odredbe. Pružatelji usluga mogu biti i druga društva Grupe Bosch.

 3.7. Prijenos primateljima izvan EGP-a

Osobne podatke možemo prenijeti i primateljima koji se nalaze izvan EGP-a u takozvanim trećim zemljama. U tim slučajevima prije prijenosa pobrinut ćemo se da primatelj podataka pruža primjerenu razinu zaštite podataka (npr. prema odluci o primjerenosti Europske komisije za dotičnu zemlju ili prema sporazumu sklopljenom s primateljem na temelju takozvanih modela klauzula za EU) ili da ste dali svoju privolu za prijenos.
Imate pravo na primanje pregleda primatelja trećih zemalja i primjerka posebno dogovorenih odredbi koje osiguravaju primjerenu razinu zaštite podataka. Molimo da u tu svrhu upotrijebite izjave iz odjeljka Kontakt.

3.8.Trajanje pohrane; razdoblja zadržavanja
Vaše podatke ponajprije pohranjujemo onoliko koliko je potrebno za pružanje naših internetskih ponuda i usluga povezanih s njima ili dok god imamo opravdani interes za pohranu podataka (npr. i nakon izvršavanja ugovora možemo i dalje imati opravdani interes za marketing putem obične pošte), a u slučaju podataka koji se obrađuju temeljem suglasnosti, dok ne povučete suglasnosti. U svim drugim slučajevima brišemo vaše osobne podatke, a iznimka su podaci koje moramo pohraniti radi ispunjenja zakonskih obaveza (npr. zbog razdoblja zadržavanja prema poreznom i trgovinskom zakoniku obavezni smo imati dokumente kao što su ugovori i fakture dostupne tijekom određenog razdoblja).

4. Uporaba kolačića

4.1.Općenito
U okviru svojih internetskih usluga možemo upotrebljavati kolačiće i mehanizme za praćenje. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se mogu pohraniti na vaš uređaj kada posjećujete naš internetski servis.

Praćenje je moguće s pomoću različitih tehnologija. Posebice obrađujemo podatke s pomoću tehnologije piksela i/ili tijekom analize datoteka zapisnika.

4.2. Kategorije

Razlikujemo kolačiće koji su potrebni za tehničko funkcioniranje internetske usluge te kolačiće i mehanizme za praćenje koji nisu potrebni za tehničko funkcioniranje internetske usluge.

Općenito se internetska usluga može upotrebljavati bez ikakvih kolačića koji ne služe nikakvoj tehničkoj svrsi.

4.2.1.Tehnički potrebni kolačići

Izraz tehnički potrebni kolačići odnosi se na kolačiće bez kojih se tehnički uvjeti internetskih usluga ne mogu osigurati. Tu spadaju, na primjer, kolačići koji pohranjuju podatke koji osiguravaju funkcionalnu reprodukciju zvučnih zapisa ili videozapisa.Takvi kolačići brišu se kad napustite internetsku stranicu.

4.2.2.Kolačići i mehanizmi za praćenje koji nisu potrebni s tehničke strane

Ti se kolačići i mehanizmi za praćenje upotrebljavaju ako za to u svakom slučaju date privolu. Razlikujemo dvije potkategorije u pogledu tih kolačića i mehanizama za praćenje:

4.2.3.Kolačići za praktičnost

Ti kolačići pridonose funkcionalnosti te vam stoga omogućuju da upotrebljavate našu internetsku uslugu na praktičniji način, npr. postavke za vaš jezik mogu spadati u ovu kategoriju.

4.2.4.Marketinški kolačići i mehanizmi za praćenje

Općenito

Uporabom marketinških kolačića i mehanizama za praćenje mi i naši partneri možemo vam omogućiti ponudu koja se temelji na vašim interesima, koji su rezultat analize vašeg korisničkog ponašanja:

Statistika:
Uporabom standardnih alata mjerimo, primjerice, broj pregleda vaše stranice.

Ponovno usmjeravanje:
Takvi alati izrađuju korisničke profile s pomoću reklamnih kolačića ili reklamnih kolačića treće strane, takozvanih internetskih pratilica (nevidljive slike koje se nazivaju i pikselima za praćenje) ili s pomoću slične tehnologije. Oni se upotrebljavaju za internetsko oglašavanje i praćenje učestalosti kojom korisnici gledaju određene oglase. Relevantni pružatelj voditelj je obrade odgovoran za obradu podataka povezanih s alatom. Pružatelji alata mogu otkriti informacije i trećim stranama iz gore navedenih razloga. U tom kontekstu obratite pažnju na obavijesti o zaštiti podataka dotičnog pružatelja usluga.

Imajte na umu da uporaba alata može podrazumijevati prijenos vaših podataka primateljima izvan EGP-a gdje ne postoji odgovarajuća razina zaštite podataka u skladu s GDPR-om (primjerice, u SAD-u). Za više pojedinosti u tom pogledu pogledajte opis koji dolazi uz pojedinačne alate za marketing:

Google Analytics
Google Analytics omogućava društvo Google, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, SAD.
Više o Google Analytics kolačićima možete pronaći ovdje. Možete izbjeći primjenu Google Analytics vezano za korištenje naše stranice, na način da preuzmete i instalirate dodatak za vaš web preglednik dostupan ovdje.

4.2.5.Upravljanje kolačićima i mehanizmima za praćenje

Možete upravljati svojim postavkama kolačića i mehanizama za praćenje putem preglednika i/ili naših postavki privatnosti.Napomena: Vaše postavke odnose se samo na preglednik koji upotrebljavate u pojedinoj situaciji.

4.2.6.Deaktivacija svih kolačića

Ako želite deaktivirati sve kolačiće, deaktivirajte kolačiće u postavkama vašeg preglednika. Imajte na umu da to može utjecati na funkcionalnost internetske stranice.

4.2.7.Upravljanje postavkama u pogledu kolačića i mehanizama za praćenje koji nisu potrebni s tehničke strane

Kada posjećujete naše internetske stranice pojavit će vam se više pojedinačnih prozora za kolačiće s pitanjem dajete li privolu za uporabu marketinških kolačića ili mehanizama za praćenje.

U našim postavkama privatnosti možete povući privolu za uporabu kolačića s učinkom za buduća pretraživanja ili pak u bilo kojem trenutku možete ponovno dati privolu.

5. Newsletter

5.1. Newsletter uz pristanak; pravo na povlačenje

U okviru naših internetskih ponuda možete se prijaviti na newsletter. Pritom se služimo takozvanim postupkom dvostrukog pristanka, što znači da vam newsletter šaljemo putem e-pošte, mobilne aplikacije za dopisivanje (kao što je, npr., WhatsApp), SMS-a ili automatske obavijesti isključivo nakon što nam izričito potvrdite aktivaciju usluge slanja newslettera klikom na poveznicu u obavijesti. Ako u budućnosti više ne budete željeli primati newsletter, možete prekinuti pretplatu bilo kada povlačenjem svoje privole. Svoju privolu za primanje newslettera možete povući e-poštom na način da kliknete na poveznicu koja je poslana u odgovarajućoj poruci e-pošte internetske ponude, ovisno o slučaju. To se odvija u administrativnim postavkama.

U suprotnom nas kontaktirajte s pomoću kontaktnih podataka koji se nalaze u odjeljku Kontakt.

 6. Vanjske poveznice

Naše internetske poveznice mogu sadržavati poveznice na internetske stranice trećih strana – pružatelja koji nisu povezani s nama. Nakon što kliknete na takvu poveznicu, mi ne utječemo na prikupljanje, obradu i uporabu osobnih podataka koje se klikom na poveznicu mogu prenijeti trećoj strani (kao što je IP adresa ili URL stranice na kojoj se nalazi poveznica) jer su postupci trećih strana, dakako, izvan našeg nadzora. Ne preuzimamo odgovornost za obradu takvih osobnih podataka koju izvršavaju treće strane.

7. Sigurnost 

Naši zaposlenici i društva koja pružaju usluge u naše ime obvezani su na povjerljivost i na suglasnost s mjerodavnim zakonima o zaštiti podataka.

Poduzimamo sve potrebne tehničke i organizacijske mjere kako bismo osigurali prikladnu razinu sigurnosti i kako bismo zaštitili vaše podatke kojima mi upravljamo posebice od rizika od nehotičnog ili protuzakonitog uništavanja, manipulacije, gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili neovlaštenog pristupa. Naše sigurnosne mjere stalno se unaprjeđuju u skladu s tehnološkim napretkom.

8. Korisnička prava

Kako biste ostvarili svoja prava, upotrijebite informacije koji se nalaze u odjeljku Kontakt. Molimo vas da pri tome omogućite svoju jednoznačnu identifikaciju.

 8.1. Pravo na informacije i pristup

Imate pravo od nas ishoditi potvrdu o tome obrađuju li se vaši osobni podaci ili ne i, ako se obrađuju, na pristup svojim osobnim podacima.

 8.2. Pravo na ispravak i brisanje:

Imate pravo na ispravak ili dopunu neispravnih osobnih podataka ili na brisanje vaših podataka ako su svi pravni zahtjevi ispunjeni. To se ne odnosi na podatke koji su potrebni u svrhe naplate ili računovodstva ili koji su podložni zakonskom razdoblju zadržavanja. Međutim, ako pristup takvim podacima nije potreban, njihova je obrada ograničena (vidi nastavak).

 8.3. Ograničavanje obrade:

Imate pravo zahtijevati – dok god su zakonski zahtjevi ispunjeni – ograničavanje obrade svojih podataka.

 8.4. Prigovor na obradu podataka:

Imate pravo bilo kada uložiti prigovor na našu obradu podataka. Tada više nećemo obrađivati vaše osobne podatke osim ako dokažemo sukladnost sa zakonskim zahtjevima za pružanje dokazivih razloga za daljnju obradu koji nadilaze vaše interese, prava i slobode ili za uspostavu, provođenje ili obranu pravnih zahtjeva.

 8.5. Prigovor na izravni marketing:

Nadalje, bilo kada možete uložiti prigovor na obradu vaših osobnih podataka u svrhe izravnog marketinga. Molimo vas da uzmete u obzir da, iz organizacijskih razloga, može doći do preklapanja između vašeg prigovora i uporabe vaših podataka u okviru kampanje koja je u već u tijeku.

 8.6. Prigovor na obradu podataka na temelju pravne osnove „opravdanog interesa”:

Osim toga, bilo kada imate pravo uložiti prigovor na obradu vaših osobnih podataka ako se on temelji na pravnoj osnovi opravdanog interesa. U tom slučaju obustavit ćemo obradu vaših podataka, osim ako dokažemo uvjerljive i valjane razloge u skladu s pravnim zahtjevima za obradu koji nadilaze vaša prava.

 8.7. Povlačenje suglasnosti:

Ako ste dali suglasnost za obradu vaših podataka, imate pravo povući svoju suglasnost s trenutnim učinkom. Zakonitost obrade podataka izvršene prije vašeg povlačenja privole ostaje nepromijenjena.

 8.8. Prenosivost podataka:

Imate pravo na dobivanje podataka koje ste nam pružili u strukturiranom, često korištenom, strojno čitljivom formatu ili – ako je tehnički izvedivo – zahtijevati da te podatke prenesemo trećoj strani.

8.9. Pravo na pritužbu nadzornom tijelu:

Imate pravo uložiti pritužbu nadzornom tijelu. Možete uložiti pritužbu nadzornom tijelu koje je odgovorno za vaše mjesto prebivališta ili vašu državu ili nadzornom tijelu koje je odgovorno za nas. Ono je:

Agencija za zaštitu osobnih podataka
Martićeva ulica 14, HR – 10000 Zagreb
Tel.: 00385 (0)1 4609-000
Fax.: 00385 (0)1 4609-099
E-mail: azop@azop.hr
Web: www.azop.hr

9. Izmjene Obavijesti o zaštiti podataka

Zadržavamo pravo na izmjene svojih mjera sigurnosti i zaštite podataka. U takvim slučajevima izmijenit ćemo i dopuniti svoju obavijest o zaštiti podataka u skladu s time. Molimo vas da stoga proučite trenutačnu verziju naše obavijesti o zaštiti podataka s obzirom na to da je podložna promjenama.

 10. Kontakt

Ako nas želite kontaktirati, dostupni smo na adresi koja je navedena u odjeljku Voditelj obrade.

Za ostvarivanje svojih prava i obavještavanje o incidentima povezanima s obradom podataka kliknite na sljedeću poveznicu:
https://www.bkms-system.net/bosch-datenschutz

Za prijedloge i pritužbe povezane s obradom vaših osobnih podataka preporučujemo da se obratite našem odgovornom službeniku za zaštitu podataka:

Službenik za zaštitu podataka
Informacijska sigurnost i privatnost (C/ISP)
Robert Bosch GmbH
p.p. 30 02 20
70442 Stuttgart
NJEMAČKA

ili

E-adresa: DPO@bosch.com

Datum stupanja na snagu: 03.07.2019